Blogg

Här delar författaren Per-Örjan Svelander med sig av sina egna ord

Publicerad 2021-01-23

Kl 14:56

 

Hej!

 

Återigen spökar Nattskräcken "Per-Örjan gå till akuten uppmanar sambon " gångavstånd till Östersunds lasarett inlagd 2-3 dagar så har det sett ut i många år. Sömnlaboratoriet på Akademiska, Umeå lasarett min doktor Pierre kämpade och hittade nyckeln till problemet.
Men efter flytt så ser man det hela med helt andra ögon.
I Skellefteå ambulans in till Lasarettet mitt i natten hemskickad sju på morgonen  liftar 5 mil till bostaden. Igen och igen. Helt utslagen utan vård ringer jag 114 14 " jag får ingen vård för Parasomni det eskalerar jag tappar medvetandet "  om och om igen men jag får ingen vård. Nekas vård för Nattskräcken
Polisen ringer vi kommer hem till dig. De kör in mig till Psyket. Men jag ska ju till Neurologen NEJ du ska till psyket. Doktorn mitt emot mig sitter och sover den kvinnliga doktorn har pratat med Polisen" de säger att du dillar " "ser du demoner känner du dig förföljd har du mani" NÄ jag är ett brottsoffer som har Nattskräck. De tar av mig medicin för Parasomni (Nattskräck) ersätter den med annan medicin jag skakar i hela kroppen trycket i huvudet är fruktansvärt. Nu är jag inlåst förstår att snart är jag knäckt jag blir säkert kvar här för resten av mitt liv.  Så går det när man retat Gudarna.
Får Permis efter sex dagar  för att se efter hästarna som lämnats vind för våg på gården.
Avtagande av medicin gör att jag får Epilepsi efter 7-8 försök lyckas jag slå 112. Ambulansen svänger höger mot Umeå. Epilepsianfall var tionde  minut i två dygn. Får omedelbart tillbaka medicin för Parasomni och anfaller avtar.
Mina kamrater som ser hur illa jag behandlas reagerar på var sitt  håll.
I Min kompis Magnus kyrka ber de för mig varje Söndag.
Kompisen Bertil kontaktar min barndomskamrat journalisten Mats Jonsson. 
Mats nappar på att skriva boken han lägger ner  enormt arbete med entusiasm  och glädje för sin vän  så föddes Ostkupan.   


När Alwas bokförlag tar sig ann materialet går allt snabbt och Ostkupan blir till färdig bok.
Trotts Pandemin så säljs boken över förväntan. Tack alla läsare och alla recensioner som vi kallar läsarreaktioner.
Positiva läsare hör ständigt av sig många långa samtal från känd och okända många är de som utsatts på samma sätt som mig. Men ni skall veta att alla gömmer sig och tiger. Skammen gömmer dem i skrubben.
För mig har det betytt oerhört mycket positivt. MEN vad händer nästa gång jag får problem med Nattskräcken (Parasomni) vård för detta. 
Eller kommer Polisen tillbaka för att sopa undan spåren efter det allmänna som tycks vara deras huvuduppgift.Vänligen
Per-Örjan