Blogg

Här delar författaren Per-Örjan Svelander med sig av sina egna ord

Publicerad 2021-05-06

Kl 08:20

 

Ostkupans blogg 

 

I 30 år levde jag på myntets framsida den goda sidan.
Sätter mig på stentrappan vid Stortorget  den som jag  nyss svingade mig uppför. Med sänkt huvud känner jag allvaret jag skall bort "Jag har fått order från Sundsvall att du skall bort" men förstår inte innebörden, vaknar nästa morgon på Östersunds sjukhus förlamad allt är tomt. Myntet har vänt hur jag än kämpar för att vända myntet så faller det tillbaka baksidan är så fruktansvärt tung, kall , hal och framförallt uträknande. Vart jag än tar tag i myntet så faller jag. 
Iskalla uträknande blickar tar allt av mig, självgoda utan det minsta av empati fortsätter de .De självgoda tycks njuta av den inlevelse som de besitter eller rättare sagt deras gängtillhörighet stärker dem att begå brott mot den som är ensammen. För dem är det inga problem att stärka tillgång massan i sina företag genom att stjäla.
Brottsoffret silas bort effektivt och säkert har man så gjort om och om igen. Men hur kan detta ske  helt öppet. 
Det är slående likt  den Japanska maffian Yakusa  som finns i alla samhällsfunktioner.
När nu allt sker helt öppet i Sverige med nätverk som har kopplingar till varandra och samarbetar ja då är det så listigt utformat att brottsoffret är den felande länken och skall  straffas. Obehindrat går de vidare med sina Maffiametoder.
I tidningen Dagens Industri 5/5 så intervjuas SCA chefen om jakt han blir väldigt upprörd.
Men vad är jakt i jämförelse med va de gjort mot mig. 
Kan någon vettig människa förklara skillnaden hur man angriper jakten som något fasansfullt men att det är alldeles tyst om det som gäller mig?
Jag tror att media är så fega att de vågar bara ta upp skitsaker.
Censur 


Vänligen
Per-Örjan

Publicerad 2021-04-27

Kl 08:16

 

April april 
Vaknar 2dm nysnö  tidigare  i veckan hade vi +15 grader. Har målat stallet ena väggen i Jämtlandsflaggans färger vackert nostalgiskt och patriotiskt.
Inte som andra stall två väggar i blått och vitt samt en fondvägg i svart med inslag av vit färg lite här och där.
Herregud va roligt! Tänk att helt plötsligt är det så himla roligt att träna hästarna att komma till start är en lång väg att vandra men ni skall veta att resan dit är så fantastiskt rolig, laddad  många funderingar och för att lyckas så krävs det fullt fokus och att hålla sig till det egna schemat.
Snart börjar skogsröjning och att leta rätt på gränser (rågångar) som jag hoppas fler markägare tänker på sina gränser Det fixar jag. 
Att jag nu har återfunnit kraften beror helt på Parasomnin (nattskräcken) som lugnat ner sig, viktigt att inte hamna i situationer som framkallar Nattskräck.
Eftersom jag haft detta problem i 30 år så känner jag till dess upp och nedgångar. Tyvärr måste jag säga att  den är fruktansvärt lömsk.
Jag är Linus på linjen. Nu när allt är bra börjar jag om igen, igen och igen  jag måste vara stark och gardera mig för nästa bakslag för det ända jag vet om framtiden är att Parasomnin  kommer tillbaka med all kraft. Per-Örjan du måste se till att när skiten kommer tillbaka så skall du ordnat med någon som ser efter djuren att allt rullar på utan mig i några veckor. Toppen jag har nu ordnat med några personer som omedelbart går in i mitt ställe vilket känns bra.
Jag skall redogöra allt eftersom om fasansfulla helvetet nattskräck.
Att redogöra på Jämtländska är Gränjara vilket också är uttalet på Offerdalsmål.
Ni förstår jag kommer att Gränjara för er vad som försiggår eller försiggått va så säker eller så ska ni inte vara så säkra. 
Att gränjara  eller inte gränjara.
Citat  En Svensk Tiger är detsamma som att inte Gränjara.
Nästa blogg handlar om  listiga personer som känner till min svagaste punkt och utnyttjat min Nattskräck som ett vapen mot mig för egen vinning.
Längtar till allt vad sommaren innebär förutom mygg.

 

 

 


Per-Örjan

Publicerad 2021-04-13

Kl 19:20

 

Parasomni, när Nattskräcken  slog till. 


Skräcken att sova, att lägga sig i sängen, sluta ögonen och somna. Jag går upp och vågar inte somna. Som en trasa, helt urvriden behöver jag sömn. Det har gått så långt att jag inte vågar sova. Skräcken att sluta ögonen, vetskapen att om 25 minuter händer det igen och igen. Att inte våga sova är en som i en skräckfilm.


Detta är straffet för att jag fanns och var i vägen för de stora drakarna. 
Citat: "-jag har fått order från Sundsvall, du skall bort."
"-Jobba för mig annars."
"-Jag skall köra skiten ur dig Pö." 
När de körde skiten ur mig så blev det för livet.
Den då drygt 30 åriga Per Örjan  hamnade i ett livslångt straff i form av nattskräck, ett livslångt helvete.
Likt ett krig så hamnade offret i koma, PTSD och nattskräck.  
Psykiskt, fysiskt och ekonomiskt våld mot mig och andra resulterar i livstidsstraff för mig.
Skräcken att sova att våga somna.
Till slut lägger jag mig ner och sommar. Hallå, jag stirrar och hör varje ord men kan inte svara. Är både vaken och sover samtidigt. Sakta så vaknar till. På tunga vingliga ben Beger jag mig till sjukhuset som nu blivit en rutin.
De 500 metrarna är en strapats  i sig, kroppen orkar inte, lägger mig ner på trottoaren och kravlar mig upp om och om igen. Inlagd för vilken gång i ordningen vet jag inte. 


Min parasomni är som en växellåda med 5 växlar.
Växel 5 är kaosväxeln som jag beskrivit. Efter rundsmörjning på neurologen så hamnar jag på ettans växel.  Nattskräcken är fruktansvärt nyckfull, man vet aldrig när den slår till. Stress yttre negativ påverkan är som gjort för att växla  upp till femans växel från  en dag till den andra.
Då händer följande sjukhuset, frånvaro från arbete ett antal veckor. Om och om igen år efter år.
I nästa blogg  kommer jag att berätta mer om nattskräcken.

 

 

På  återseende 
Per-Örjan

Publicerad 2021-03-14

Kl 08:40

 

Jag har inte blivit sjuk på grund av smitta eller sjukdom.
Jag har blivit sjuk på grund, Fysiskt, Psykiskt och ekonomiskt våld mot mig.


Våldet har urartat. Vilket jag skall förklara allt eftersom en röd tråd allt från början av 1990 talet.


Trots att de som känner till våldet  vad som hänt/händer så eskalerar våldet till hot och hat.
Boken Ostkupan väcker många känslor men nu har det gått över i hot och hat.


Som jag ser det måste detta vara en historisk skandal för/i  JÄMTLAND att ett företag i Sundsvall med hjälp av staten och lill Påven i Jämtland att rensa bort företag med tillverkning av produkter.
För att stärka sin makt.


Jag får lida för resten av mitt liv att jag gick ut i Länstidningen i Östersund och berättade om vad som hände när man helt naturligt rensade bort företagare på företagare. 


Ostkupan tas emot med öppna armar många köper den snart är vi uppe i 1000st sålda böcker.
Läs Reaktionerna på hemsidan de är utan tvekan mycket positiva.


Radio Jämtland hörde av sig 8 minuter i Radion kändes spännande. Väl på väg  hem till Jämtland så händer följande.
Min bror blir uppringd ett flertal gånger  och de vill vet när jag kommer, i princip blev jag punktmarkerad och man lyckades stoppa mig från att framträda i Radion.
Sms från radion vi ställer in, vi kanske ses någon gång.
Tystar ner 
Censur 
Blockerad


Hallå vi är i Sverige 


Nästa blogginlägg fortsätter vi på samma tema 

 

 

Vänligen
Per-Örjan

Publicerad 2021-03-07

Kl 09:50

 

Hej!

 

I Västerbotten har det snöat manna från himmelen. Snötrycket på taken blev till arbeten för mig och mina mannar. Åldern tar ut sin rätt säger man men jag har kämpat i sex veckor i princip varje dag. När jag nu skriver har jag vilat en vecka känns som varje muskel i hela kroppen fått sig en duvning. 
Nu vänder jag blad och koncentrerar mig på skogen, hästträning  och Ostkupan.I Ostkupans värld är vi snart uppe i 1000 sålda böcker. I början såldes Ostkupan i mina hemtrakter
Jämtland  idag är det spritt över hela landet. Men även till grannländerna och USA .
Idag köper många entreprenörer boken många känner att de också hamnat i Ostkupan men också att liknelsen då och vad som händer idag är slående lika. Många är de företag som slås i bitar även fast man från regeringens sida klart och tydligt skall hjälpa företagen. MEN nu som då så får de stora företagen och de med goda kontakter hjälp medan de små hamnar rakt ner i avgrunden. 
Företagarens liv splittras sönder med totalt utplånad ekonomi och livslång sjukdom.
Detta sker i det tysta eftersom man byggt upp något som man är stolt över och förknippas med eller ärvt efter sina föräldrar. Att splittras från detta skär djupt i hjärtat och hjärnan. Helt plötsligt står man där med nerdragna byxor tar sig ingen vart. 
Vad händer då med den som tidigare varit i rampljuset, naturligtvis blir personen i fråga isolerad från omvärlden och tillintetgjord. Skam och skuld gör att du blir isolerad vänskapskretsen minimeras det som tidigare var naturligt är helt plötsligt en omöjlighet.
Detta fenomen känner förövarna till och spelar på detta för att få bort en konkurrent.
0,6% av bedrägerier mot företag reds ut av Polisen och går till fällande dom i Tingsrätten detta är så fruktansvärt sjuk. Alltså 1 på 167 fall.
I praktiken så gynnas de som är bedrägliga mot företagarna. Man kan helt krasst säga att POLISEN stöttar bedragarna eftersom de inte gör något utan låter det hela bara fortgå.  


En nyhet fram mot våren kommer jag att bjuda in besökare till Ostkupan är ni intresserade att komma till Ostkupan så hör av er.


Vänligen
Per-Örjan

Publicerad 2021-01-23

Kl 14:56

 

Hej!

 

Återigen spökar Nattskräcken "Per-Örjan gå till akuten uppmanar sambon " gångavstånd till Östersunds lasarett inlagd 2-3 dagar så har det sett ut i många år. Sömnlaboratoriet på Akademiska, Umeå lasarett min doktor Pierre kämpade och hittade nyckeln till problemet.
Men efter flytt så ser man det hela med helt andra ögon.
I Skellefteå ambulans in till Lasarettet mitt i natten hemskickad sju på morgonen  liftar 5 mil till bostaden. Igen och igen. Helt utslagen utan vård ringer jag 114 14 " jag får ingen vård för Parasomni det eskalerar jag tappar medvetandet "  om och om igen men jag får ingen vård. Nekas vård för Nattskräcken
Polisen ringer vi kommer hem till dig. De kör in mig till Psyket. Men jag ska ju till Neurologen NEJ du ska till psyket. Doktorn mitt emot mig sitter och sover den kvinnliga doktorn har pratat med Polisen" de säger att du dillar " "ser du demoner känner du dig förföljd har du mani" NÄ jag är ett brottsoffer som har Nattskräck. De tar av mig medicin för Parasomni (Nattskräck) ersätter den med annan medicin jag skakar i hela kroppen trycket i huvudet är fruktansvärt. Nu är jag inlåst förstår att snart är jag knäckt jag blir säkert kvar här för resten av mitt liv.  Så går det när man retat Gudarna.
Får Permis efter sex dagar  för att se efter hästarna som lämnats vind för våg på gården.
Avtagande av medicin gör att jag får Epilepsi efter 7-8 försök lyckas jag slå 112. Ambulansen svänger höger mot Umeå. Epilepsianfall var tionde  minut i två dygn. Får omedelbart tillbaka medicin för Parasomni och anfaller avtar.
Mina kamrater som ser hur illa jag behandlas reagerar på var sitt  håll.
I Min kompis Magnus kyrka ber de för mig varje Söndag.
Kompisen Bertil kontaktar min barndomskamrat journalisten Mats Jonsson. 
Mats nappar på att skriva boken han lägger ner  enormt arbete med entusiasm  och glädje för sin vän  så föddes Ostkupan.   


När Alwas bokförlag tar sig ann materialet går allt snabbt och Ostkupan blir till färdig bok.
Trotts Pandemin så säljs boken över förväntan. Tack alla läsare och alla recensioner som vi kallar läsarreaktioner.
Positiva läsare hör ständigt av sig många långa samtal från känd och okända många är de som utsatts på samma sätt som mig. Men ni skall veta att alla gömmer sig och tiger. Skammen gömmer dem i skrubben.
För mig har det betytt oerhört mycket positivt. MEN vad händer nästa gång jag får problem med Nattskräcken (Parasomni) vård för detta. 
Eller kommer Polisen tillbaka för att sopa undan spåren efter det allmänna som tycks vara deras huvuduppgift.

 

Vänligen
Per-Örjan

Lämna gärna en kommentar