Boken är succébra och jag hoppas du fortsätter skriva i bokform om Skräckboda! Allt skit, som du gått igen ska upp i dagen och skurkarna ska hamna i strålkastarens ljus! Det finns bara en väg och det är uppåt!

Evert Ljusberg - 29/09/2020

Tack för boken Per- Örjan. Jag sträckläste också. Förstår dig.Du ska veta att du inte är ensam.. Detta händer hela tiden i det tysta i hela landet.

29/09/2020

Detta måste förevigas ty det händer bara vart sextionde år Bosse Eriksson läser en bok! Sist det hände var när han gick i 8:an och läste "Trägudars land” inspirerad av sin lärare Carl Göran Ekervald. Det skulle bli du som fick honom att bli helt Absorberad och okontaktbar för omgivningen Per-Örjan med din bok Ostkupan, som min käre make fick i Julklapp av sin bibliofil till fru. Ser fram emot att läsa den själv när han väl släpper den ifrån sig.

Ulla E - 29/09/2020

Din bok Ostkupan berörde mig mycket starkt. Att maktstrukturerna bryter ner en människa totalt för att komma över tillgångar och makt. Att de fortsätter fast de vet att du ligger på sjukhus på Intensiven FRUKTANSVÄRT

Jämtlands taus - 29/09/2020

Hej Per-Örjan! Har läst Ostkupan blev arg och besviken över sk vänner som av girighet tog ifrån dig allt som du byggt upp. Ostkupan gör att du får lite upprättelse.

Erling - 29/09/2020

Mycket intressant och lättläst bok och många kända namn i bygden, har tänkt mycket på vad som hände med Ovikens skogstjänst, jag sålde skog till dom och allt var till belåtenhet.

Sture - 29/09/2020

Hej Per-Örjan! Blev väldigt berörd av boken Ostkupan att det blev så illa hade jag inte en aning om trotts att jag jobbade med träindustrin i Jämtland. Som myndighetsperson har jag hanterat Nyhems ”Glödlampan” fick stöd ifrån oss Länsstyrelsen för sina investeringar i Nyhem samtidigt fick han lån/bidrag från ALMI. Men det var ju jag som köpte och installerade maskinerna för 2.500.000kr och ni gav honom stöd. ”Hur är det möjligt”. Han tömde bolaget på pengar och försvann vi söker honom han har lämnat landet. Ni gav honom stöd jag fick inte en krona pga att sandlådan bedriver en HÄXJAKT mot mig. Förjävligt mot Nyhem tycker jag 10 anställda i den lilla byn föräderi!

Länsstyrelsen Jämtland Dick se Ostkupan kap 23. - 29/09/2020

Jag har läst Ostkupan. Stämmer bra ned vad du säger i dagens ÖP. Lycka till med Ostkupan.

Lars Håkan - 29/09/2020

Hej Per-Örjan! Vilken glad överraskning med posten idag! Jag har sträckläst Ostkupan verkligen strongt av dig att skriva en bok och berätta om vad som händer bakom rygg på oss företagare. Det du skriver om är bara en del om du bara visste. Än en gång måste jag säga att det kurage som du visar med denna bok hedrar dig.

Gunnar - 29/09/2020

Boken är Jättebra! Jag fick gåshud och tårarna kom vid flera tillfällen. Bra att du kämpar Per-Örjan inte många som orkat ta sig igenom när allt är svart. Heder till dig Må så gott!

29/09/2020

Hej Per-Örjan! Vi köpte boken via nätet som delägare i Jämtskogens trä så vill jag säga att du fått med i boken exakt vad som hände. Vi skulle naturligtvis agerat starkare när det händ men vi blev tagna på sängen och var och en åkte hem till sitt. Förfarandet från ledningen var ju brottsligt men vi trodde på dem då. Idag skulle de säkert fått fängelse. Hoppas att du frisknar till.

Göran - 29/09/2020

Lästips: Min barndomsvän Per-Örjan Svelander skriver fint om uppväxten i Oviken i sin debutbok Ostkupan. Ostkupan är en utlämnande berättelse om hur det är att leva med den ovanliga störningen nattskräck och hur den stora bolagsjätten bestämmer sig för att knäcka uppstickaren.

29/09/2020

Vi har pratat mycket om dej sedan boken kom ut. Du har fortfarande ett högt renomme hos skogsägarna och många i skogsbranschen. Jag har haft min tankar om du kunde hjälpa oss?

29/09/2020

Jag har haft den stora glädjen att få hjälpa min barndomskamrat skogsentreprenören Per-Örjan Svelander att skriva hans bok Ostkupan, utgiven av Bokförlaget K & R AB. Det är en bok om psykiskt våld inom näringslivet, affärsnätverk med maffialiknande metoder, hur det är att leva med nattskräck, om skuld och skam men också om vår gemensamma uppväxt i Jämtland.

Mats Jonsson, Matsmedia - 29/09/2020

Har läst Ostkupan! Fruktansvärt med sjukdomstillståndet att man får behandla en människa så illa om det varit en häst så fick du fängelse. Vad är värst Nattskräck eller skräcken på dagen! Lättläst bok men för avhuggen.

Frida - 29/09/2020

Tack för boken Per-Örjan! Jag sträckläste. Förstår dig stress är farligt. Du skall veta att du är inte ensammen. Det händer hela tiden i det tysta. Bra skrivit!

Einar - 29/09/2020

Hej! Har läst Ostkupan. Inget förvånade mig. Jag känner till flera liknande ”kupper” här i Jämtland Det är förjäkligt hur de kan fara fram och det går i arv till nästa generation.

Olle - 29/09/2020

Boken som jag recenserar heter Ostkupan. Den är skriven av Per-Örjan Svelander. Ostkupan kom ut år 2020. Ostkupan utspelar sig för det mesta i Oviken från ungefär 1960-talet till 2000 -talet. Boken berättar om huvudpersonen Per-Örjans uppväxt, om hur hans affärer blomstrade från 0 till 100 miljoner och sedan föll ihop tack vare SCA som inte ville att Per-Örjan skulle vara duktig, om hur Almi hämnas efter att Per-Örjan ställde till med tidningsartiklarna med hans uttalanden, om skuld och skam, om hans förstörda hälsa som han får leva med resten av livet och om hans sjukhusvistelser och psykologbesök. Jag tycker att boken är väldigt bra beskriven eftersom den innehåller många detaljer. Omslaget på boken stämmer in helt med innehållet vilket också är bra. Man lever sig in med berättelsen och får en likadan upplevelse och känsla. I början av boken var det roligt med uppväxten och gamla minnen. Sedan var det flera tragiska händelser som uttrycktes väldigt bra. Jag vill rekommendera boken och ger den 10/10. Den är jättebra beskriven och man kan se allt framför sig när man läser Ostkupan. Jag tror att de som varit med om en likadan händelse skulle verkligen tycka om boken.

Tathoy - 29/09/2020

En bok som jag varmt rekommenderar den är verkligen läsvärd! Personlig berättelse om hur en driftig, kunnig och skötsam företagare blir mycket illa hanterad av såväl politiker, bankväsende som lokala makthavare inom skogsnäringen. Man berörs djupt av detta när man får ta del av berättelsen!

Tobbe - 29/09/2020

Har hört från andra om ditt sjukdomstillstånd men att det blev så illa kunde jag ej i min vildaste fantasi förstå. Du var jämt pigg och glad helt plötsligt var du bara borta.

Håkan - 29/09/2020

En bra bok som lockar fram barndomsminnen från Jämtland. Samtidigt som det även berättar om hur det kan kännas när man vinner KallblodsDerby. Den innehåller berättelsen om hur Norrländska skogsMaffian fungerar. Hur kropp och själ reagerar på att bli illa behandlad. Per-Örjan har verkligen något att berätta. Jag gillar boken. Köp den!

Sten - 29/09/2020